Politika privatnosti

POLITIKA PRIVATNOSTI

Zagrebački sinkro klub, Hećimovićeva 15, 10 000 Zagreb, kao voditelj obrade, poštuje privatnost svojih članova, korisnika svojih internetskih stranica, pratitelja putem društvenih mreža te svih drugih osoba stoga osobne podatke obrađujemo u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka ( EU 2016/679) i drugim primjenjivim propisima o zaštiti osobnih podataka.

Ovom Politikom zaštite privatnosti želimo informirati sve svoje sadašnje i potencijalne buduće članove kluba, kao i sve treće osobe koje s nama surađuju ili nas kontaktiraju, o svrsi i pravnoj osnovi obrade njihovih osobnih podataka, primateljima osobnih podataka, razdobljima u kojima će osobni podaci biti pohranjeni te njihovim pravima.

Tko smo mi?

Zagrebački sinkro klub ( u daljnjem teksu: „ZSK“)  je sportska udruga koja se bavi:

 • promoviranjem sinkroniziranog plivanja i njegove sportske i umjetničke vrijednosti;
 • stvaranjem uvjeta za bavljenje sinkroniziranim plivanjem i za njegovo unaprjeđenje;
 • organiziranjem obuke djece i mladih;
 • provođenjem programa treninga i natjecanja, sportskih i zabavnih revija;
 • organiziranjem društvenih i zabavnih aktivnosti članova te zajedničkih druženja kroz sport;
 • organiziranjem rekreativnih aktivnosti plivanja s elementima sinkroniziranog plivanja u svrhu stjecanja zdrave tjelesne forme;
 • ostvarivanjem uvjeta za sportske odnose i smisao za kolektivan rad;
 • sudjelovanjem na rekreativnim događanjima sportskog sadržaja.

ZSK je član Hrvatskog saveza sinkroniziranog plivanja i Zagrebačkog saveza sinkroniziranog plivanja,  a osoba ovlaštena za zastupanje kluba je predsjednica Lana Marković.

 Obrada osobnih podataka članova kluba

ZSK obrađuje osobne podatke svojih članova na osnovi ugovornog odnosa – temeljem zahtjeva (pristupnice) za članstvom u klubu koju ispunjavaju članovi odnosno njihovi zakonski zastupnici i to u svrhu:

 • vođenja registra članova koji se ne objavljuje javno;
 • evidencije plivačica po grupama kluba radi praćenja učestalosti dolazaka na treninge;
 • evidencije plivačica po grupama koje se objavljuju na web stranicama kluba, a sadržavaju ime i prezime plivačice te godinu rođenja;
 • evidencije plasmana plivačica na natjecanjima gore navedenih rangova u službenim zapisnicima i objavama vezanima za isto.

 ZSK vodi registar u kojem obrađuje i pohranjuje sljedeće vrste osobnih podataka svojih članova:

 • ime i prezime
 • datum rođenja
 • OIB
 • kontakt (člana i/ili zakonskog zastupnika)

ZSK putem pristupnice za članstvo u slučaju maloljetnih članova, prikuplja podatke o roditelju/skrbniku i to: ime i prezime, adresu, OIB te broj mobitela i e-mail adresu u svrhu obračuna i plaćanja članarine te obavještavanja roditelja/skrbnika o planovima i aktivnostima kluba.

Putem pristupnice također prikupljamo podatak ukoliko član ima određeno zdravstveno stanje i/ili poteškoću koji mogu utjecati na njegovo bavljenje sportom, a po obavljenom zdravstvenom pregledu, sukladno Zakonu o športu, prikupljamo podatak o sposobnosti/nesposobnosti bavljenja sportom.

ZSK prikuplja i osobne fotografije svojih članova koji imaju status natjecatelja, a u svrhu izrade članske iskaznice koja se pohranjuje u klubu i koja predstavlja dokument za identifikaciju i legitimiranje člana kluba na natjecanjima i sličnima događanjima.

Osim navedenog, naši treneri na treninzima ponekad testiraju članove, bilježe njihove izvedbe te mjere u svrhu praćenja napretka članova i procjene natjecateljskih sposobnosti.

Članstvo u klubu stječe se ispunjavanjem i potpisivanjem pristupnice. Ukoliko osoba ne pruži ili odbije pružiti klubu osobne podatke na temelju prethodno navedene pravne osnove obrade, ZSK neće moći odobriti upis člana odnosno isti više neće moći biti član kluba.

U nedostatku druge pravne osnove za obradu podataka, ZSK će tražiti izričitu privolu za obradu osobnih podataka članova koji imaju pravo u svakom trenutku povući danu privolu međutim to neće utjecati na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja.

ZSK osobne podatke članova otkriva sljedećim primateljima:

 • Zagrebačkom savezu sinkroniziranog plivanja u svrhu
 • prijave na natjecanja klupskog, međuklupskog i gradskog ranga,
 • evidencije plivačica po dobnim skupinama, programskih izvješća,
 • natječaja za sufinanciranje javnih potreba
 • Hrvatskom savezu sinkroniziranog plivanja u svrhu
 • registracije te prijave na državna te međunarodna natjecanja
 • Klubovima priređivačima natjecanja u svrhu
 • prijave plivačica na natjecanje te obrade rezultata na natjecanjima
 • turističkim agencijama i pružateljima smještaja u svrhu organizacije putovanja, prijave članova u smještajne kapacitete prilikom odlaska na nastupe, natjecanja i pripreme te autoprijevozniku, u svrhu pružanja usluge prijevoza i izrade popisa putnika

Osobne podatke članova obrađujemo za vrijeme trajanja članstva kao i u roku od pet godina od prestanka članstva nakon čega se osobni podaci brišu.

Obrada osobnih podataka drugih osoba

Ukoliko nam se obratite putem kontakt obrasca na našoj web stranici ili na e-mail zsk.synchro@gmail.com, moguće je da ćemo, na temelju Vašeg upita koji predstavlja Vašu privolu obrađivati Vaše osobne podatke kako bismo Vam odgovorili na Vaš upit ili Vam dali informacije o članstvu u klubu.

U navedene svrhe obrađujemo Vaše osobne podatke koje nam tom prilikom sami pružite, a to su Vaše ime i prezime, e-mail adresa i sadržaj upita. Razdoblje pohrane Vaših osobnih podataka zavisno je o prirodi Vašeg upita  koji obrađujemo dok za isto postoji svrha.

ZSK koristi društvene mreže Facebook i Instragram u svrhu informiranja članova i drugih osoba koje prate naše stranice o klupskim aktivnostima i uspjesima te u svrhu promocije kluba. Ukoliko nam pošaljete poruku putem društvene mreže, obrađujemo Vaše osobne podatke kako bismo Vam na istu odgovorili.

 Vaša prava

ZSK poštuje prava svojih članova i drugih ispitanika. U svakom trenutku imate pravo dobiti od nas potvrdu kako i na koji način obrađujemo Vaše osobne podatke te ostvariti pristup svojim osobnim podacima. Ujedno, imate pravo ishoditi ispravak netočnih osobnih podataka koji se na Vas odnose kao i ostvariti pravo na brisanje Vaših osobnih podatakao te pravo na ograničenje obrade.

Ukoliko obrađujemo Vaše osobne podatke po osnovi privole, istu uvijek možete povući što ne utječe na zakonitost obrade prije povlačenja, a ukoliko je osnova za obradu naš legitiman interes, imate pravo prigovora.

U slučaju da se obrada Vaših osobnih podataka provodi automatiziranim putem na osnovi ugovora ili privole, imate pravo zaprimiti osobne podatke koji se na Vas odnose te ih prenijeti drugom voditelju obrade.

Glede bilo kakvih pitanja vezano za zaštitu osobnih podataka i ostvarenje Vaših prava, možete se obratiti našem Službeniku za zaštitu podataka, ujedno i osobi ovlaštenoj za zastupanje Zagrebačkog sinkro kluba, predsjednici Lani Marković na br.mob. 091/33 99 319.

Ako sumnjate na povredu u postupku obrade Vaših osobnih podataka, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Kontakt podaci voditelja obrade

Zagrebački sinkro klub

Adresa: Hećimovićeva 15, 10 000 Zagreb

OIB: 09853524248

Tel: 01/3849 920

Mob: 091/33 99 319

E-mail: zsk.synchro@gmail.com

Cookies

ZSK kao vlasnik stranice zsk.hr na istoj koristi kolačiće kako bi se osiguralo pravilno funkcioniranje web stranice te poboljšalo iskustvo korisnika. Kolačići su malene datoteke koje se pospremaju na računalo dok pristupate web stranicama, a to se obično događa kada prvi put posjetite neku web stranicu. Web stranice s pomoću kolačića mogu zapamtiti Vaše postavke i sljedeći put kada posjetite istu stranicu mogu ih automatski primijeniti. Svrha kolačića je dobronamjerna, nisu štetni i ne mogu nositi viruse te omogućavaju da korisnik ima bolje iskustvo prigodom korištenja sustava. Tom upotrebom kolačića (cookies) mogu biti obuhvaćeni analitički podatci, personalizacija i oglasi.

Želite li onemogućiti spremanje kolačića na svoje računalo, možete to učiniti tako da namjestite postavke i konfiguracije Vašeg internetskog preglednika. U izborniku preglednika odaberite pomoć i informacije o kolačićima te slijedite upute za onemogućavanje spremanja kolačića.

Privremeni kolačići uklanjaju se s Vašeg osobnog računala u trenutku zatvaranja internetskog preglednika u kojem ste pregledavali internetsku stranicu. S pomoću ovih kolačića, stranice pohranjuju privremene podatke.

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na Vašem osobnom računalu i nakon zatvaranja internetskog preglednika. S pomoću ovih kolačića internetske stranice pohranjuju podatke da bi Vam se olakšalo korištenje. Primjerice, internetske stranice koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke ‘zapamtit’ će Vaš unos, koji će se pojavljivati pri svakom novom posjetu tim stranicama. Stalni kolačići ostat će zabilježeni na računalu danima, mjesecima ili godinama, sve dok ih ne obrišete.

Kolačići od prve strane dolaze s internetske stranice koju pregledavate, a mogu biti privremeni ili stalni. Na taj način internetske stranice pohranjuju podatke koji će Vam olakšati korištenje pri svakom novom posjetu toj internetskoj stranici.

Kolačići treće strane na Vaše računalo dolaze s drugih web mjesta koja se nalaze na internetskoj stranici koju pregledavate. S pomoću tih kolačića internetske stranice mogu pratiti korištenje internetom u marketinške svrhe.

Kontakt podaci službenika za zaštitu podataka:

Kako biste mogli ostvariti svoja prava, navedena politikom zaštite privatnosti, možete se obratiti osobi ovlaštenoj za zastupanje Zagrebačkog sinkro kluba, predsjednici Lani Marković (mob. 091/3399319).