Stari grad open i Crystal cup u Beogradu

fotografija-3-8

Ova jesen nam je zaista brzo proletjela uz sva natjecanja na kojima smo nastupili, od kojih su čak dva bila u Beogradu gdje se uvijek rado vraćamo:

Stari grad open, 19.-20.11.2016.

Na ovom međunarodnom prvenstvu za mlađe juniorke, juniorke i seniorke, planirali smo nastupiti s C timom (Starman, Kralj, Vuk, Gojšić, Jelić, Presečki, Renić, Mirković, Pokas, Bolarić), juniorskim solom te seniorskim slobodnim i tehničkim solom, slobodnim duetom i tehničkim timom. Nažalost, zbog viroze koja je pokosila pola mlađejuniorske postave, morali smo se vratiti u Zagreb bez odrađenog seniorskog slobodnog sola i C figura zbog čega nismo mogli ostvariti plasman u toj kategoriji bez obzira na već odrađen nastup u slobodnoj rutini.

c1 c2 defile s2

Juniorski solo Dore Šćuric, seniorski slobodni duo (Šćuric/Nekić/Starman), seniorski tehnički solo (Antica Tonka Nekić) i seniorski tehnički tim (Nekić, Šćuric, Vranić, Starman, Tavčar, Buhin, Marasović, Petković) su nastupili već prvog dana natjecanja te osvojili srebra u svim navedenim disciplinama.

Zapisnik natjecanja ćete ubrzo moći preuzeti ovdje.

dora   tonka    duotim

17. Crystal cup, 03.-04.12.2016.

7 prekrasnih nastupa – 7 medalja!! Kako prekrasan kraj tako uzbudljive sezone!

Početkom prosinca vratili smo se u Beograd, no ovoga puta na bazen Vračar i to s kadetkinjama, plivačicama rođenim 2004. godine ili kasnije. Možemo reći da nam je ovo bilo najemotivnije natjecanje ove sezone jer je bilo poslijednje u kadetskoj kategoriji za fantastične mlade plivačice Anu Petković, Niku Sančanin, Vidu Crnjak, Reu Rođak i Paolu Cesar koje su od ovog natjecanja u potpunosti prešle u stariju natjecateljsku dobnu skupinu. Također smo mogli imali i par premijernih izvedbi (solo Laure Sarić te duo Tare Sudar i Mie Šimac) plivačica koje će nam još neko vrijeme ostati u kategoriji 12 i mlađe. Nikako ne smijemo zaboraviti fantastičan nastup Tie Martinić i Lare Švabenic (uz rezervu Sašu Branković) u kategoriji 8 i mlađe. No, nažalost ni ovo natjecanje nije prošlo bez poteškoća… Ana Petković je zbog bolesti morala otkazati nastup u solu, ali se nakon 24-satne karantene uspjela oporaviti i nastupiti u nedjelju u disciplinama figure i tim.

Rezultati nastupa su slijedeći (cjelokupni zapisnik ćemo objaviti čim ga dobijemo od priređivača):

  • 1. mjesto – Katarina Baković, solo (10 i mlađe)
  • 2. mjesto – Laura Sarić, solo (10. i mlađe)
  • 1. mjesto DUO – Katarina Baković i Laura Sarić (10 i mlađe)
  • 3. mjesto DUO – Tara Sudar i Mia Šimac (10 i mlađe)
  • 2. mjesto TIM – Baković, Sarić, Petković, Sančanin, Crnjak, Rođak, Brzac, Dautović, (R) Cesar (12 i mlađe)
  • 3. mjesto DUO – Nika Sančanin i Vida Crnjak (12 i mlađe)
  • 1. mjesto DUO – Tia Martinić i Lara Švabenic, (R) Saša Branković (8 i mlađe)

fotografija-1-21 fotografija-2-19  fotografija-4-7

fotografija-3-8