Zlato, srebro i bronca na Prvenstvu Hrvatske u slobodnim rutinama

20170226_101738

Ovog vikenda su naše plivačice dale sve od sebe i pokazale što mogu na Prvenstvu Hrvatske u slobodnim rutinama u Splitu na bazenima Poljud. Ovo prvenstvo se sastoji od natjecanja u disciplinama duo, tim i kombinacija, dok su discipline solo i figure izuzete. Samim tim, nema pribrajanja prosječne ocjene figura, već se nastupi koreografije rangiraju isključivo prema ocjeni u slobodnoj rutini. Ovo natjecanje je otvoreno za sve dobne skupine: kadetkinje (12 i mlađe), mlađe juniorke (13 – 15 godina), junioke (15 – 18 godina) i seniorke (15 i starije).

Zagrebački sinkro klub je nastupio u dvije dobne skupine, kadetskoj i mlađejuniorskoj, u disciplinama duo i tim te ostvario lijep rezultat u svim rutinama. Naš debitantski kadetski duo, Mia Šimac i Tara Sudar, osvojile su 4. mjesto u kadetskom duu, dok su neponovljive Laura Sarić i Katarina Baković bile zlatne. Kadetkinje su nastavile niz i u nedjelju, osvojivši drugo mjesto u disciplini tim, iako su nastupile sa šest plivačica, što ih je u samom startu koštalo 1 kazneni bod.

Mlađe juniorke su nastupom u timu osvojile treće mjesto, zaokruživši našu Splitsku avanturu broncom.

Svim plivačicama i klubovima velike čestitke, a službene rezultate natjecanja s detaljnim prikazom ocjena možete preuzeti OVDJE:

HRVATSKO PRVENSTVO U SLOBODNIM RUTINAMA-SENIORKE

HRVATSKO PRVENSTVO U SLOBODNIM RUTINAMA-MLAĐE JUNIORKE

HRVATSKO PRVENSTVO U SLOBODNIM RUTINAMA-JUNIORKE

HRVATSKO PRVENSTVO U SLOBODNIM RUTINAMA-KADETKINJE